Implantat

Om en eller flera tänder saknas kan du få nya tänder med implantatkirurgi. Vi arbetar uteslutande med Straumann och Astra som tillverkar marknadsledande titanskruvar av bästa kvalitet. Vi använder endast originaldelar och arbetar med Tandtekniskt Laboratorium i Ystad. All tandteknik uppfyller kraven i lagen 1993:584 om medicintekniska produkter samt kraven i bilaga 1 och 8 i läkemedelverkets föreskrifter LVFS 2003:11 Det blir felfritt och hållbart.

Implantatskruven i titan opereras fast i käkbenet som en tandrot på vilken man sedan bygger en tandkrona i porslin. Implantat kan ersätta entandsluckor eller hela käkar. Tandimplantat håller väldigt bra men måste hållas rena och därför rekommenderar vi alla patienter med tandimplantat förebyggande stödbehandling hos tandhygienist.

Fasader och kronor

Ibland behövs mer avancerade behandlingar med fasader eller kronor för att få ett estetiskt bra resultat på tänder som är skadade av ex medfödda defekter, stora fyllningar, eller olycksfall. Vi använder välbeprövade helkeramiska material – du slipper mörka sorgkanter invid tandköttet och metall som kan innehålla spår av nickel och krom.